Translate

woensdag 19 november 2008

14.000 kilometer verderop...

We zijn veilig op Bali aangekomen.
Op zondagochtend reisden wij vanaf luchthaven Murcia naar Londen, waar we anderhalve dag zouden verblijven voordat we de vlucht naar Singapore zouden maken. Het klinkt wellicht vreemd maar voet op Londense bodem zetten, voelt nog altijd als thuiskomen. Het weer was druilerig, dat wel.
We wandelden door Hyde Park waar die dag sprekers op de zeepkist stonden, bezochten de 'Serpentine Gallery' (ontworpen door Frank Gehry), slenterden door Chinatown en dineerden 's avonds bij 'Chez Gérard'.
De volgende dag bezochten we 'Tate Britain' om de expositie van het werk van Francis Bacon te zien. Met zijn rauwe schilderijen van dierbare mensen is hij al vele jaren een van mijn favoriete kunstschilders.
Na een smakelijke lunch bij 'Criterion' (van chefkok Marco Pierre White) gingen met de Heathrow Express naar de luchthaven. Er is veel ten goede veranderd op Heathrow.

Inmiddels zijn wij dus op de plaats van bestemming en zijn wij de bijkomstigheden van een lange vliegreis na een goede nachtrust alweer vergeten. De aankomst was heel plezierig: Ton en Fely hadden een glaasje-met-hapje voor ons klaarstaan. En het hemelbeld was heerlijk opgedekt, inclusief bloemenstrooisel.

The day after hebben wij onze eerste nasi goreng gegeten, onze eerste baantjes in het zwembad gemaakt, de eerste schelpen geraapt, de eerste vogels en vlinders begroet. En we hebben het eerste kopje koffie uit het meegetroonde Nespresso-apparaat, dat deel uitmaakte van onze handbagage, met smaak gedronken. Mèt de buurvrouw want die was op de koffie.
Het was ook leuk om het personeel weer te zien dat ons tijdens ons vorige verblijf zo goed had verzorgd. Ze waren inmiddels op de hoogte gesteld van onze komst en waren al vroeg paraat om ons te begroeten... Alleen waren wij vanmorgen geen vroege vogels; uitslapen stond op het programma. Ik vermoed overigens dat er niet veel jetlag zal zijn.


De eerste foto's zijn ook gemaakt. In de komende weken zal ik het album Bali 2008-2009 regelmatig updaten.