Translate

donderdag 2 juni 2011

Ger

Er zijn momenten dat ik het heel jammer vind dat we ver zijn verwijderd van onze vrienden in Nederland. Vandaag is zo’n moment: onze goede vriend Ger viert zijn 65ste verjaardag!
De vriendschap houdt al vele jaren stand en stamt uit de periode dat we voor het eerst buren werden in Kijkduin. We kenden elkaar nog maar net toen hij en Monika ons uitnodigden voor hun huwelijksfeest dat groots werd gevierd in het Kurhaus.

We gingen samen op golfles en legden het golfexamen af (oeff). Mijn liefje zat in de flight van Ger toen hij een hole-in-one sloeg op golfbaan Ockenburgh, we gingen voor het eerst gezamenlijk op golfvakantie in Portugal. Vele andere golfuitjes volgden onder andere naar Spanje waar we wederom buren werden.
Maar deze sport is niet het enige dat ons bindt: Ger houdt -net als wij- van een feestje, van lekker eten en een mooi glas... Ik herinner mij de jaarlijkse kerstboom op het woonerf met ballen van ons en electriciteit van Ger, de Amerikaanse instuif met andere buren bij ons thuis, de uitjes naar de Amsterdam Arena voor Ajax en artiesten, de zonsondergangen en barbeques met de voetjes in het zand bij Bang on the Beach en de Zeerob op het Kijkduinse strand. Ook de gezamenlijke maaltijden bij Chinees specialiteitenrestaurant Mandarin Palace zijn ons dierbaar. Ook Jason werd een goede vriend van Ger. En deze smulpaap mag binnenkort in de rij staan bij Robbie voor de lekkerste haring van Den Haag en omstreken!

We deelden lief en leed, maakten veel met elkaar mee.

Namens mijn liefje en muzelluf: we zijn blij dat hij deze bijzondere leeftijd heeft bereikt! Mag hij eindelijk van zijn pensioen gaan genieten. En met de roze strippenkaart goedkoop van het openbaar vervoer gebruik gaan maken. De bieb, het museum, de dierentuin en de schouwburg, een rondvaart en een vakantiebungalow: dat wordt vanaf nu allemaal goedkoper voor hem (De Bofkont). Dus je ziet: het bereiken van deze gedenkwaardige leeftijd heeft uitsluitend voordelen.

We wensen hem en Monika, familie en vrienden een zeer heugelijke dag. Ik weet dat het een goed verzorgd, mooi feestje wordt. Wij drinken op Ger en op onze vriendschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten