Translate

dinsdag 11 oktober 2011

Monika, a sister’s hope!

Mijn vorige blog ging over het feit dat oktober wereldwijd borstkankermaand is. Volgende week zal in het zuiden van Bali de Pink Ribbon-loop plaatsvinden.

Onze vriendin Monika stuurde vanmorgen een mail met bijbehorend YouTube-filmpje waarin wij zien hoe zij, met haar jeugdvriendin Gerda, in het afgelopen weekend aan de Sister’s Hope-loop meedeed. Zaterdag liepen de dames 30 kilometer van Bussum naar Weesp en de dag erop legden ze wederom 30 kilometer af, van Weesp naar het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Monika toonde zich eerder Neêrlands hoop in bange dagen. Zo was zij de eerste die contact met ons zocht nadat mijn liefje twee jaren geleden de diagnose borstkanker kreeg gesteld. Zij wilde toen naar Spanje komen om voor ons te zorgen.
Ook deze keer zijn wij reuzetrots op haar. 60 kilometer wandelen onder herfstige weersomstandigheden is geen sinecure. Zelfs niet voor zo'n goed doel. Monika's prestatie heeft wat mij betreft de 'wow, goh en goede hemel'-factoren!

De wandelaars van de vijfde editie van de A sister‘s Hope-loop brachten met elkaar € 800.000 bijeen. Dat geld gaat worden besteed aan borstkankeronderzoek; het zal worden verdeeld onder 5 Nederlandse onderzoekscentra. Elke dag lezen wij wel in gespecialiseerde tijdschriften en rapporten dat er ergens in de wereld ontdekkingen worden gedaan die de voorkoming van borstkanker dichterbij brengen en de behandeling van de ziekte en de zieken verbetert.

Ook onze goede vriend Ger valt een groot compliment te beurt want hij was de hoofdsponsor van Monika en Gerda.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten