Translate

dinsdag 17 december 2013

Huis verkocht!

Inmiddels kan ik het geloven: onze villa in Noord-Bali krijgt een nieuwe eigenaar. Vorige week rond deze tijd praatten wij een locale persoon (Nederlander in onroerend goed) bij. Hij wist van een Belgische klant die op zoek was naar een investeringsobject en van een Hollander die zocht naar een tweede verhuurvilla. Hij zou de betrokkenen informeren over onze villa. De Belgische klant bleek vriend van een goede plaatselijke kennis van ons. Hij liet hen weten dat Villa Kerang een interessant object was, met een aantrekkelijke prijs. 

De interesse was gewekt, de Belgische potentiële koper wilde rechtstreeks contact met ons. Een uitgebreid telefoongesprek volgde op donderdag, op vrijdag de 13de kregen we de bevestiging van hun serieuze koopintentie. Op zaterdag stelden we een concept-koopovereenkomst op waarin beide partijen zich op zondag konden vinden, op maandag jongstleden werden alle handtekeningen onder het document gezet. De mannen waren gedreven en zeer attent jegens ons. De verkoop is een feit, wij voelen ons opgetogen en bevrijd. Dat klinkt wellicht gek wat we wonen op een kroondomein maar toch is dat gevoel sterk aanwezig. Tenminste één van de kopers voelt zich daarentegen de hemel te rijk. Deze reislustige Belg vertelde dat hij al jaren een huis in Bali wilde hebben... Tja, het kan verkeren. 

De Belgische klant blijkt een groep van tien mannen (40’ers) die met elkaar een BV hebben opgezet. Elk jaar legt eenieder bedrag X in en voor dat gezamenlijke bedrag kopen ze elk jaar een interessant verhuurobject aan, ergens op de wereld. Dat deden ze eerder in Zuid-Afrika, de interesse in Bali was groot en er smeult momenteel iets in Bulgarije. Zo willen ze in tien landen actief worden. 

De bestuursvoorzitter is een ‘tax lawyer’ die boeken op zijn naam heeft en regelmatig gastspreker is op congressen over onroerend goed in het buitenland. De club kent de ‘uitdagingen’ die bestaan als je in buitenlands onroerend goed wilt investeren. Dat is precies de soort koper die wij voor onze villa in Bali voor ogen hadden. Het moest zo zijn. Beide partijen zijn zeer content met de overeenkomst. Ik krijg al dagen de grijns niet van mijn gezicht. Mijn liefje en ik lopen soms even naar de badkamer om elkaar te zoenen. Van geluk. Dat doe je immers niet in aanwezigheid van Balinese huishoudelijke hulpen. Het geplande onderhoud aan villa en tuin gaat overigens gewoon door.

Hun aanbetaling is gedaan, medio januari 2014 komen twee afgevaardigden van de Belgische investeringsclub een lang weekend naar Bali voor de overdracht. Wij dragen op dat moment de rechten en plichten over, zij doen de restbetaling aan ons. Enkele dagen later pakken wij onze reistassen en vertrekken. Eerst gaan we enkele dagen naar het zuiden van Bali. Daarna reizen we door naar… Australië. Dat land kan ons al jaren bekoren, vooral de uitgestrektheid en het gevoel van vrijheid dat we daar beleven, maakt het een favoriete bestemming. We gaan eerst naar onze vriendinnen in Sydney en reizen dan door naar Perth waar we een campervan ophalen en circa twee maanden gaan trekken door het zuiden van West-Australië en langs de westkust. Reizen is verslavend. 

Tenminste, dat is ons plan op dit moment. Met onze vriendinnen Julie & Claire kunnen zaken zomaar wijzigen. Ze schreven ons recent dat ze een kleine campervan kochten dus misschien gaan ze wel met ons mee op pad?! Of gaan we samen naar Tasmanië, dat ook al jaren op het programma staat. Dit is precies het leven dat we willen leven: dagelijks de vrijheid hebben om te beslissen waar de wind ons brengt. Dat mijn liefje en ik ruim twee maanden in Australië zullen verblijven, staat echter vast. Als een huis.

In de komende weken ga ik op mijn manier afscheid nemen van onze woonomgeving en ons leven in Bali. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten