Translate

donderdag 27 november 2014

Ode to Twins

Gisteren klonk een alarm door de Spaanse casa: het was de herinnering van ‘het systeem’ dat mijn zussen de daarop volgende dag jarig zouden zijn. Vandaag is het dus zover. Mijn ouders verwachtten er een maar kregen er twee! Dat kon in die tijd nog. In allerijl werd van alles een tweede exemplaar aangeschaft. Jarenlang droegen ze dezelfde kleding die door mijn creatieve moeder werd gemaakt. Op de foto zie je haar, de tweeling en mijn persoontje. We kwamen terug van een bezoekje aan de kermis.

Alhoewel zij er braaf uitzagen, waren ze dol op kattenkwaad. De een was goed in taal, de ander goed in rekenen. Als er een proefwerk in zo’n vak moest worden gemaakt, deed de sterkste van hen dat... het onderwijzend personeel kon ze toch niet uit elkaar houden. Totdat ze door de mand vielen. Zo zijn er vele verhalen te vertellen.

Jullie delen de geboortedag, de achternaam en de genen maar zijn toch heel anders. Jullie zijn het niet altijd met elkaar eens maar zijn loyaal. One for both and both for one… en dat is mooi.

Vanaf deze plek wens ik tweelingzussen Ineke & Lidy een fijne verjaardag toe. Ik hoop dat jullie nieuwe levensjaar vol goede gezondheid, vriendschap, spiritualiteit, liefde, mooie muziek en natte hondenneuzen zal zijn.

¡Feliz cumpleaños!


So many good things come in pairs
Like ears and socks and panda bears.

But best of all are sets of twins,
with extra laughter, double grins.

There's so much fun in having two
with twice as many points of view.

So much alike, forever linked,
and yet they're also quite distinct.

They share a birthday and a name,
But moods and tempers aren't the same.

Although at times they may dispute,
their loyalty is absolute.

From days of youth till life is done,
it's one for both and both for one.

We're all quite novel and precise,
But special folks… God made twice.


Larry Howland



Op de site van Bored Panda zag ik onlangs een amusante fotoserie van tweelingen. Dat bracht mij op het idee. Hierbij dus mijn verjaardagskado aan jullie: mijn eigen Ode aan de Tweeling. Maak er een mooie dag van!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten