Translate

woensdag 24 december 2014

¡Feliz Navidad!

Het koninklijke gezin reisde ons achterna naar Argentinië. Even weg van Sander van der Pavert! Ze brengen de kerstdagen door in hun vakantiehuis in Villa La Angostura (Patagonië), waar broer Martín Zorreguieta een restaurant heeft.

Buenos Aires ademt een relatief rustige kerstsfeer uit. In grote winkelcentra staan versierde kerstbomen, bij belangrijke nationale monumenten staan houten kaarsconstructies die ’s avonds branden, in brede hoofdstraten hangt verlichting. De straten in de eigen wijk Palermo zijn niet versierd maar op winkelruiten vind je wel allerlei kerstgroeten. Even overwogen we om op kerstavond naar de nachtmis in een plaatselijke kerk te gaan. Niet zozeer om onze religieuze gevoelens tot uiting te brengen, meer vanwege de sfeer en de ervaring. Wij zien er vanaf, we blijven lekker thuis. Bezinnen kun je overal en op allerlei manieren.

Zojuist las ik in een krant dat de supermarkten in Nederland vandaag naar verwachting €760 miljoen zullen omzetten. Er wordt grootschalig ingekocht voor het kerstdiner. Volgens onderzoekt probeert 90% van de thuiskoks een nieuw recept uit. Geen goed idee als je stressvrije feestdagen wilt hebben. Ik moet erom giechelen, ik ken de behoefte om te experimenteren in de keuken. Maar niet vanavond! Dan eten we restjes uit andermans keuken met een flesje Malbec en een kaasplateau na.

Morgenavond gaan we naar het restaurant-met-gesloten-deuren van Cristina Sunae in de wijk Colegiales; dat wordt ons meergangenkerstmenu. Haar restaurant is vier dagen per week geopend. Het wordt omschreven als ‘a hidden gem’, een verborgen juweeltje. Ik stuurde Sunae een mail met extra info over mijn liefje en mij. Zij kookt namelijk in haar eigen casa in Buenos Aires dus zij bepaalt wie ze in huis uitnodigt. Haar adres ontvang je pas als de reserving is bevestigd. Sunae is Filippijnse van geboorte maar deed haar restaurantervaring ondere andere op in New York.

Cocina Sunae serveert Zuidoost-Aziatische gerechten. Weer eens wat anders dan hazenrug met roomsaus en kerstpudding. Bovendien is het aan ons besteed al zou je dat niet zeggen als je haar recentste kookboek bekijkt: de garnalen springen van de kaft! Ik informeerde de kok over de sterke schaal- en schelpdierenallergie van mijn liefje; zij zegt er rekening mee te houden dus dat moet goed gaan.



Mijn liefje en ik wensen alle vrienden, familieleden en bloglezers heel prettige kerstdagen toe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten