Translate

zondag 12 juli 2015

Sponsor gezocht!

Afgelopen week kreeg ik een mail van onze sportieve vriendin Bernadette (rechts) met een uiterst serieuze strekking. Ze gaat weer fietsen voor een goed doel: Orange Babies. Voor dat doel schoof ze haar gêne opzij en vroeg om steun van familie en vrienden. En van vrienden van vrienden, vandaar dat ik haar verzoek op mijn blog overneem. Dit schreef ze:

Dit is mijn laatste bestuursjaar voor Orange Babies; na zes jaar zit de maximale termijn erop. Als afscheid ga ik nog één keer fietsen om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te krijgen. En daarom ontvangen jullie deze mail. Elke euro is welkom; ook kleine bedragen tellen op tot een mooi bedrag. Maar voel je niet verplicht; ik weet uit eigen ervaring dat ik niet de enige ben die met dit soort verzoeken komt.

Wat ga ik doen?
Deze keer ga ik niet naar Namibië of naar een andere bestemming in Afrika maar naar Mystery Mountain. We gaan in het weekend van 19 en 20 september met de fiets een berg ergens in Europa beklimmen. Een belangrijke sponsor van Orange Babies, Destil, organiseert deze tour. 

Op vrijdag 18 september vertrekken we met, zoals het er nu naar uitziet, ruim 80 mannen en enkele vrouwen. Onderweg in de bus krijgen we pas te horen welke berg het gaat worden. De geruchten gaan dat, na drie jaar de Mont Ventoux te hebben bedwongen, het deze keer de Stelviopas in Italië gaat worden.

Hoe kun je me steunen?
Er is een webpagina gemaakt, speciaal voor dit doel: Mystery MountainAls je onder het kopje deelnemers op mijn naam klikt, vind je de mogelijkheid om mij te sponsoren. En via mij sponsor je Orange Babies, een organisatie die écht goed werk verricht in Afrika.

Wat gebeurt er met je bijdrage?
Voor elke €100 die ik bij elkaar fiets, kan een baby worden gered. Met dit geld betaalt Orange Babies:
  • een HIV-test voor de zwangere vrouw;
  • ondersteuning vanaf de 14de zwangerschapsweek tot 18 maanden na de geboorte;
  • medicatie voor baby's en kinderen tegen HIV-gerelateerde ziekten;
  • een voedselpakket voor de moeder gedurende de borstvoeding;
  • melkpoeder voor moeders die geen borstvoeding kunnen geven.
Ook wordt de baby bij de geboorte, na zes maanden, 12 maanden en 18 maanden getest op HIV. Dankzij het Orange Babies-programma test 98% van de baby's negatief. Ik ben al hard aan het trainen en ik zal zeker verslag doen over hoe het is gegaan. Alvast veel dank voor jullie steun, financieel en/of mentaal!

Bernadette

Al zou ik kunnen fietsen, dan nog zou ik het niet kunnen volbrengen. Ter compensatie vroeg ik mijn Balinese vriendje Yuda, Bernadette's grootste supporter, mee te trappen om haar mentaal te steunen. Zijn fietsenstalling is groot genoeg voor zijn eigen en haar stalen ros!

Een slimme meid is op haar berg voorbereid. In augustus komt ze naar ons in Spanje en brengt haar voor dit goede doel aangeschafte racefiets mee. Een goede conditie en stevige kuiten heeft ze al van het wekelijks spinnen. Nu moet ze nog trainen op heel steile stukken. Zij kan het, daarvan ben ik overtuigd.
De regelmatige lezer weet dat wij op een heuvel wonen; een van de vele in deze omgeving. Zij gaat hier dan ook dagelijks colletjes van de eerste en tweede categorie beklimmen, in voorbereiding op de mysterieuze berg die ze dan voor het echt in september gaat beklimmen.

Als het daadwerkelijk de Stelvio Pass wordt (oostelijke Alpengebied), dan moet ze keihard trainen… die is met een hoogte van 2.758 meter de hoogstgelegen begaanbare wegpas in Europa! Die pas wordt vaak opgenomen in de Giro d’Italia waarop professionele wielrenners hun tanden stukbijten. Alleen de foto vind ik al afschrikwekkend.

Een aantal van jullie sponsorde haar eerder toen ze in 2013 voor Orange Babies in Namibië ging fietsen. Mag ik nogmaals een beroep doen op jullie welgevendheid? Winnen doen we samen. Hartelijk dank.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten