Translate

woensdag 2 november 2016

Geduld

Momenteel kan ik niet uitgebreid bloggen want mijn notebook is op sterven na dood. Het apparaat gaf er de brui aan in het weekend en is sinds maandag bij de PC-dokter. Gisteren was hier, in het katholieke Spanje, een nationale feestdag dus er werd niet gedokterd. 

Het probleem begon na 26 september toen Microsoft een zogenaamde Anniversary Update ongevraagd op mijn computer zette. Het product Windows bestaat tien jaar maar er valt niets te vieren aan mijn kant. Ik ben echter bepaald niet de enige: het web buzzzt van de gefrustreerde en pisnijdige Windows 10-lotgenoten! 

Gisteren stond er zelfs een uiterst kritisch artikel over deze grote miskleun van Microsoft als Cover Story op Flipboard. Kun je nagaan.

Daarna weigerde mijn Startmenu dagelijks dienst, werkten de applicaties die ik zelf op mijn computer zette en die op de Taskbar staan, zoals het boekenbeheersysteem Calibre, concurrent Google Chrome en een schoonmaakprogramma niet of nauwelijks. Het werd nog erger toen ook Word en Excel regelmatig bleven hangen om maar helemaal te zwijgen over Outlook. Het werd een steeds onwerkzamere situatie totdat de computer afgelopen weekend niet meer uit een Boot-cyclus kwam. 

Ik ben zelf ook erg boos op bully Microsoft die stiekem een update uitvoerde die ik niet wilde, namens mij ging bepalen welke programma's daarna wel en niet werken en bovendien geen oplossing biedt voor het door henzelf veroorzaakte probleem. Een gotspe. Terwijl mijn computer werkte als een goedgeolied machientje voor die noodlottige update. Zo oud is het beestje nog niet. Grrrrrr. Stoom uit mijn oren, je zult het begrijpen.

Ik vraag mij af of mijn notebook nog is te redden. En hopelijk kunnen bestanden nog worden teruggevonden. (Ik biecht op dat de laatste back-up van enkele weken geleden is.) Indien niet, dan moet ik in de komende periode een nieuw digitaal reismaatje aanschaffen, allerlei applicaties opnieuw installeren en mijn verlies qua files en foto's nemen. Een bittere pil en bovendien stressrijk, in verband met het aanstaande vertrek naar Bali. Bloggen op een iPad mini (zoals ik nu doe) is niet ideaal, ik heb bijvoorbeeld geen toegang tot mijn foto's en illustraties. 

Nog even geduld dus. (Iets waar ik persoonlijk niet van overloop...) Tja. Wordt vervolgd.


Nagekomen bericht: mijn computer knippert en lonkt weer. Joehoe! De Windows-problemen zijn echter nog niet opgelost. Die oplossing moet van Microsoft komen (helaas).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten