Translate

maandag 2 januari 2017

Nelly-tijd

Mijn eerst blog van 2017 is gewijd aan Nelly. Vandaag is het namelijk de sterfdag van mijn beste vriendin. Zij overleed in 2009 op 48-jarige leeftijd. Dat is alweer acht jaar geleden maar soms voelt het als gisteren. Zoals elk jaar sinds haar overlijden, neem ik mij als blogger voor stil te staan bij dat moment. Opdat zij niet wordt vergeten.

Mijn liefje en ik zijn momenteel in de hoofdstad Rangoon (Yangon) van Myanmar en dat noopt verder tot herinneren. We hoorden van vrienden in Nederland dat ook Erica Terpstra onlangs met een Birma-reisprogramma op de televisie was. We bezochten hier de belangrijkste en mooiste pagoda van het land: Shwedagon. Je weet niet wat je ziet als je via een van de vier toegangswegen binnen wandelt. Werkelijk overal zijn boeddhabeelden en imposante stoepa’s te zien. De belangrijkste en glimmendste spits is 99 meter. De pagoda werd, naar verluidt, 2.500 jaar geleden gebouwd en huisvest een haar van Lord Boeddha.

We zetten vandaag allebei 17.670 stappen - deels op blote voeten. We deden minstens tweemaal de ronde langs deze imposante pagode en voelden ons uiterst senang, ondanks de herinnering. Overal zag ik mensen mediteren en dat deed mij constant aan Nelly denken. Zij zou het hier fantastisch hebben gevonden. Ik mis haar nog elke dag.


Morgen gaan we een ander hoogtepunt op drie uur rijden van de hoofdstad bezoeken: de gouden rots.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten