Translate

dinsdag 15 augustus 2017

Double Digit Club

Vandaag is een grote dag voor kleine Yuda: hij wordt tien jaar en treedt daarmee toe tot de Double Digit Club als nieuwste, leukste lid. Zijn verjaardagsdoos kwam ruim op tijd aan, zij het niet ongeschonden. Toen wij het pakket met de Spaanse post verstuurden, zat er geen plakband omheen; dat staan de Spaanse regels niet toe. De toetakeling is het gevolg van de invoercontroles op Bali. Geschenken tot een waarde van $250 mogen zonder vergunning worden ingevoerd maar de Indonesische douane behoudt zich het recht voor ieder postpakket in te zien. Ik begrijp dat maar ik vind het schandalig dat Bibi Pos een pakket in een dergelijke staat bij een klant durft af te geven. Tja.

Bij nadere inspectie door Elsa & Ketut bleek de gehele inhoud intact. Joehoe! Teneinde de voorpret niet te drukken, werd de doos verstopt voor de twee  nieuwsgierige Balinese Aagjes. Elsa & Ketut bespraken het gevaarte thuis opzettelijk in het Engels maar Damai (6) volgde hun conversatie kennelijk en fluisterde de info vervolgens in het oor van zijn grote broer in, aldus de verbaasde -en tegelijkertijd trotse- moeder. De boefjes doorzochten daarop het huis maar vonden de birthday box niet. Die zat namelijk goed weggestopt in de koffer van papa, onder het ouderlijk bed…

Selamat hari ulang tahun, sayang Yuda!


To A Big 10 Year Old

Today, young man, you’re no longer a boy,
But instead a big 10 year old and oh, such a joy!
Your days of needing us are dwindling fast,
But your giggles and smiles show that our time is not past.

Now 10 years later* we still watch you grow.
I’m amazed by your spirit and the love that you show.
You changed our life without even knowing.
And every day our love for you keeps growing.

So no matter how big or how strong you might grow,
We’ll still be right here, I hope that you know.


(Vrij naar) Mum Jeannette
Uit: The Adventures of J-Man and MillerBug

* mijn liefje en ik kennen dit mannetje ruim 9 jaar


Ook vriendin Rose-Marie in Zwitserland en nichtje Linde in Nederland zijn vandaag jarig. Een bont gezelschap. Eerstgenoemde is al jarenlang lid van de club, laatstgenoemde moet nog een jaartje geduld hebben voordat ze mag toetreden. Hoe het ook zij: Happy Birthday allebei!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten