Translate

zaterdag 29 november 2014

Halo, goodbye

De reistassen zijn gevuld, de reisapotheek is aangevuld, de electronica opgeladen, mijn nieuwe wandelschoenen zijn ingelopen. De hibiscussen brachten we naar hun logeeradres, het terras is opgeruimd en het huis aan kant. De executeur-testamentaire stelden wij op de hoogte van ons reisschema en gaven we de laatste instructies.

We gaan weg van de drilboor die The Hulk in de afgelopen dagen gebruikte aan de voet van ons appartementencomplex. Zijn bijnaam dankt hij aan zijn spierbundels en oerkracht. De geplaatste palmbomen langs onze oprijlaan hebben aanhoudend last van de rode kever. Als die eenmaal in het binnenste van een boom zit, kan het even duren maar de palm gaat uiteindelijk ten onder. Met regelmaat wordt een boom geveld. De achtergebleven wortels moesten worden uitgegraven; de kuil was dermate diep dat de hele hulk erin verdween! Op een plek daar niet ver vandaan wordt momenteel zand vergaard voor de bunkers van de plaatselijke golfbaan. ’s Ochtends vroeg beginnen machines de berg af te graven; die aarde wordt vervolgens naar een mobiele zandfilter gereden die zijn werk doet. Langzaam maar zeker verandert het zicht: bergen met het fijnste zand worden weggereden, hopen grof zand en keien blijven achter. Ik schreef het eerder: wonen aan een golfbaan is niet persé stil!

De reisleidster is uiterst tevreden, zelf ben ik zeer opgetogen. Dat gevoel werd versterkt door een mail van de verhuurder van het appartement in Buenos Aires. Die van ons blijkt op de 9de verdieping te liggen, met veel uitzicht over de groene wijk. De flatscreentelevisie heeft een HDMI-aansluiting waardoor we onze foto’s en films op een groot scherm kunnen zien. Er is een nieuwe supermarkt in de buurt en een Nespresso-boutique op loopafstand. Gappy! Tevens ontvingen we deze week een uitgebreide informatiemap van Rodrigo, de reisagent in Ecuador, die ons hielp bij de reservering van de bijzondere treinreis en de cruise langs de Galapagoseilanden. Het document bevat veel fraaie foto’s, reistips en kledingvoorschriften. Die bestemmingen lijken nu nog ver weg. Reizen is verslavend.

We nemen een vroege vlucht van Alicante naar Madrid, lopen daarna op ons gemak naar de internationale terminal en vliegen vervolgens in een A340 rechtstreeks naar Buenos Aires. Die vlucht zal ruim twaalf uur duren; in die uren leggen we 10.000 kilometer af. Het tijdverschil tussen Nederland en Argentinië is slechts vier uur. Bij aankomst is het nog steeds dezelfde dag als toen we vertrokken.

Deze keer gaat een Nespresso-koffiezetapparaat mee op reis. We kregen het handzame tweedehandsje van vrienden Joan & Ben. Alhoewel we veel kilo’s (23) per persoon mogen meenemen en onze tassen dat gewicht bij lange na niet halen, ga ik ervan uit dat het apparaat gratis op de band mag. Ik houd er echter rekening mee dat de Spaanse incheckbalie zal mopperen. Qua klantvriendelijkheid kan er in dit land nog veel worden gewonnen. Dat wordt mede duidelijk als je de website van luchtvaartmaatschappij Iberia bezoekt. Het lukte ons, ervaren reizigers, niet onze favoriete stoelen online te reserveren. Tja.

Onlangs las ik een KIJK-artikel op eLinea over slimme verkooptrucs in supermarkten. Met eLinea kun je op één plek vele artikelen uit uiteenlopende tijdschriften en kranten, van journalisten, cartoonisten, schrijvers en dichters lezen. In dat betreffende artikel werd het halo-effect uitgelegd aan de hand van Nespressokoffie. Naar verluidt drinken wij nepespresso vanwege George Clooney... Zelf zeg ik al jaren dat de marketing manager van Nespresso een prestigieuze professionele prijs verdient. Niet alleen omdat hij of zij deze aantrekkelijke acteur strikte voor de reclamecampagne; nee, alle campagnes rondom het koffiemerk zijn verzorgd, met een vleugje humor. Nieuwe koffiesmaken worden als vloeibaar goud gepresenteerd, de machines zijn door de beste ontwerpers gemaakt, de website is uiterst gebruikersvriendelijk. Ik vind het dan ook volkomen onterecht om Nespressokoffie af te doen als nepespresso!

Het is heerlijke koffie die je kunt drinken zoals je zelf wilt; de sterktes, de smaken, het caffeïnegehalte, je kunt het kiezen zoals je het wilt hebben. Aangezien mijn liefje en ik slechts één kopje koffie per dag drinken, moet het wel een heel smakelijke zijn. Wij zijn verguld met dit produkt. Vandaar dat het apparaat en enkele buisjes van onze favoriete koffiecups meegaan, voor de eerste ochtenden. Jaren geleden kocht ik een magneetsticker voor mijn liefje met de tekst ‘I don’t do mornings’; dat geldt nog steeds – nu voor ons beiden. ‘s Ochtends doen we graag ons eigen dingetje in huis, waar dat huis dan ook staat. De koffiezetter gaan we in BA achterlaten; er is vast wel iemand die we ermee kunnen verblijden.

De volgende blog komt dus vanuit Buenos Aires, Leo Dovente. Of zoals vriend Hugo zei voor zijn vlucht met de A380 (bofkont) naar Sydney “no guarantees maar ook: no worries”!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten