Translate

woensdag 8 maart 2017

Las Pilareñas

Pilareñas zijn vrouwen die in Pilar de la Horadada wonen. Sinds een week heeft het stadje er twee bij! Het werk is van de Spaanse kunstenaar Manu Moya en werd op 8 maart 2015 onthuld.

Het is vandaag internationale vrouwendag en doorgaans blog ik over iets dat daaraan is gerelateerd. Dit jaar zijn er op deze dag, op veel plekken in de wereld acties gaande. Er is opgeroepen tot een algemene staking en vrouwen in de Verenigde Staten gaan weer de straat op onder het motto ‘A Day Without A Woman’.

Zelf staak ik ook, maar niet per sé uit vrije wil… De regelmatige lezer weet dat mijn liefje en ik recent verhuisden. De meeste dozen zijn uitgepakt, de nieuwe boekenkast is ingeruimd maar het bureau met lades laat nog twee weken op zich wachten. Pas daarna kan ik de kantoorbenodigdheden en administratieve spullen uit de resterende dozen halen.

De gaskachel staat inmiddels in de woonkamer met een grote, zwarte pijp door de gevel, de gasleiding buitenom is keurig aangelegd en geverfd. Het apparaat werkt echter nog niet want Antonio vergat de juiste spuitmonden te bestellen.

De boiler werd verplaatst zodat een nieuw aan te schaffen wasdroger bovenop de reeds aanwezige wasmachine kan worden geplaatst. Mijn liefje is degene die de was doet en zij vindt waslijnen niets; ik ben dat met haar eens. De waslijnen haalde ik weg, de droger moet nog worden gekocht. We hebben echter huisarrest want we hebben bouwvakkers over de vloer.

Eentje legt de nieuwe inloopdouche aan, de ander doet de overige klussen. Dat will zeggen: als ze komen opdagen… Tja. Zis is Speen. Twee keukenkastjes zijn opgeofferd om plaats te maken voor een nieuw te kopen vaatwasmachine. In de afgelopen week waste ik in de gootsteen af. Lekkende kranen werden vervangen, leidingen omgelegd.

Alle kunst staat voorlopig tegen de muren geparkeerd; we bereikten reeds overeenstemming over de plaats voor elk schilderij maar de klusjesman met de boor moet nog langskomen. Eerst moet het zware werk zijn afgerond voordat we aan de aankleding van het huis kunnen beginnen.

Wachten is niet mijn forte, op mijn handen zitten niet gemakkelijk, afhankelijk zijn van derden het allermoeilijkst. En dan heb ik sinds vandaag ook nog gedoe met een ongewenste kikker op mijn blog en en vreemde tekstkleuren. Ik heb internationale vrouwendag weleens beter doorgebracht. Vandaag ging ik nog niet de straat op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten