Translate

maandag 30 maart 2009

Fiets mee met Frank!

Eerder deze maand schreef ik over het belang van regelmatig bewegen. Frank Hermans, goede vriend van Diederik en Nelly, heeft een wel heel bijzonder initiatief genomen!

Onder het motto 'Opgeven is geen optie' gaat Frank op 4 juni deelnemen aan de actie 'Alpe d'HuZes'. Het is een actie waarbij fietsers, alleen of in teamverband, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het in 2006, 2007 en 2008 al veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. In 2008 werd een recordbedrag van ruim € 3.000.000 opgehaald! Het doel voor 2009 is om het recordbedrag van 2008 te verpulveren. Alpe d'HuZes zet zich ervoor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als een dodelijke ziekte, maar als een chronische ziekte kan worden gezien.

Als voormalig verpleegkundige leverde Frank zijn bijdrage aan zorg voor mensen met kanker. Mede daardoor en door zijn recente ervaring met Nelly is hij sterk ervan doordrongen dat er nog heel veel te verbeteren valt.
Op zijn website schrijft hij:

“Alle leden van ons team 'Trust the Process' beklimmen 4 tot 6 keer de Alpe d'Huez om zodoende minstens €13.000 en hopelijk €30.000 bij elkaar te halen. Met ruim 1.200 fietsers streven we naar het recordbedrag van € 6.000.000! Dit alles om de strijd tegen kanker te gaan winnen. Van julllie geld gaat absoluut elke ingelegde euro naar het doel zelf. De doelstellingen van dit jaar zijn:
  • Oprichting van een leerstoel 'Leven met Kanker' aan de VU in Amsterdam.
  • Gericht onderzoek naar verbeterde revalidatie bij en na kanker.
  • Realisatie van directe doorverwijzing, onderzoek en behandeling bij mensen die verdacht worden van kanker.
Waarom ik meedoe?
  • Als (oud-)verpleegkundige én als opleider voor de gezondheidszorgbranche (ROC Deltion Zwolle) ben ik nauw verbonden met de doelen van KWF.
  • Als fietser vind ik het raar genoeg mooi om het fietspad omhoog te laten lopen.
  • Net als jij maak ik té vaak mee dat een dierbare getroffen wordt door kanker en daardoor het loodzware proces van behandeling moet doorlopen...”
Nelly heeft een paar weken voor haar overlijden aan Frank beloofd er op 4 juni bij te zijn: 'Ik fiets met je mee... vederlicht en inspirerend'. Nelly was voor velen een inspiratiebron. Laat haar ons nogmaals inspireren: bezoek Frank's website en doneer! Je komt er ook door op het 'Fiets Mee'-logo te klikken.