Translate

vrijdag 31 mei 2013

Sponsor gezocht!

Onze leuke, sportieve vriendin Bernadette met het hart op de goede plaats was onlangs bij ons op bezoek. We ondernamen van alles met elkaar. Zo fietsten we onder andere -met tegenwind- ettelijke kilometers. Zij met een doel, wij met haar als doel.

Naast haar drukke baan is zij sinds december 2009 bestuurslid van Orange BabiesDeze stichting werd in 1999 opgericht en heeft als belangrijkste doel zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika te helpen. Als deze vrouwen tijdig medicijnen krijgen komen hun baby’s hiv-vrij op de wereld. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Door bijvoorbeeld voorlichting en medische hulp aan te bieden en weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen te bouwen waar de vrouwen en kinderen terecht kunnen. Op de website van Orange Babies kun je veel meer over de stichting en de doelen lezen.

In september gaat Bernadette fietsen voor Orange Babies en daarbij heeft zij onze steun nodig. Zij weet van heel dichtbij, mede door haar bezoeken aan de projecten in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia, hoe goed het geld terechtkomt. Niet in de laatste plaats omdat er intensief met lokale mensen wordt samengewerkt. Natuurlijk vraag je je weleens af als je dan ziet hoe groot de problematiek is, of het niet een druppel op een gloeiende plaat is? Maar om met de woorden van Baba, één van de oprichters van Orange Babies, te spreken: niets doen is geen optie!

Bernadette woonde vanaf haar studietijd 25 jaar in Rotterdam. De slogan van de voetbalclub uit die stad “geen woorden, maar daden” spreekt haar dan ook aan (ondanks het feit dat zij sinds haar kindertijd Ajax-supporter is...). Zij gaat dit met haar deelname aan de Tour Namibia in de praktijk brengen. Van 20 t/m 28 september gaat zij namelijk deelnemen aan een off road-fietstocht door Namibië. 

De fietsers starten in Windhoek en fietsen langs o.a. Okahandja, Spitzkoppe, Brandberg, Vingerklip en Etosha. Er wordt gemiddeld 60 kilometer per dag gefietst en op de route worden verschillende projecten bezocht. Onderweg wordt gekampeerd. Ervaren reizigster Bernadette is niet voor een kleintje vervaard!

Door zich in te schrijven voor deze fietstour commiteert Bernadette zich voor een minimale donatie aan Orange Babies van 3.000. Als het haar lukt meer op te halen, komt dat allemaal ten goede aan de moeders en kinderen van Orange Babies. Voor de goede orde: haar reis-, verblijf- en overige kosten komen geheel voor haar eigen rekening.

Een brutaal mens heeft de halve wereld; vandaar dat ik hierbij vraag of ook jij haar wilt sponsoren. Bernadette gaat fietsen om baby’s te redden in Afrika. Door te sponsoren kunnen zwangere vrouwen met hiv de juiste behandeling krijgen waardoor hun baby niet besmet op de wereld komt. 

Lieve vrienden en familie (een aantal van jullie kent haar persoonlijk), als je haar wilt sponsoren, maak dan geld over naar een van onderstaande rekeningnummers. Elke euro is welkom!

ING 1105 Stichting Orange Babies
Onder vermelding van: Tour Namibia BERNADETTE
IBAN: NL96 INGB 0000 0011 05
BIC: INGBNL2A

Of:

ABN AMRO 53.55.17.076 Amsterdam
Onder vermelding van: Tour Namibia BERNADETTE
IBAN: NL71ABNA0535517076
BIC: ABNANL2A

Bernadette zal haar sponsoren verslag uitbrengen van het verloop van de fietsroute. Als vriendin en sponsor wens ik haar veel sukses met alle voorbereidingen. Spinns ze, girl! Wordt vervolgd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten