Translate

vrijdag 8 maart 2013

Educate girls, change the world

Het is weer 8 maart, internationale vrouwendag! Dit jaar sta ik stil bij een bijzonder samenwerkingsproject tussen onbekende meisjes en bekende vrouwen. Een welbewust teken van internationale solidariteit.

De actrices Meryl Streep, Anne Hathaway en Cate Blanchett gaven hun steun recent aan een prachtig project: de totstandkoming van de baanbrekende documentaire Girl Rising. De documentaire verhaalt over de strijd om onderwijs van negen onbekende meisjes, in negen verschillende landen. Op de website met dezelfde naam zijn de verhalen van de meisjes te lezen.

De drie actrices leenden hun stem om de opmerkelijke verhalen, de dromen en de hoop van de meisjes te verwoorden. Ook Freida Pinto, Priyanka Chopra, Selena Gomez, Salma Hayek, Kerry Washington en Alicia Keys zetten zich voor dit project in. Een mooi gebaar.

De documentaire is gebaseerd op de algemene overtuiging dat het bieden van scholing aan meisjes in ontwikkelingslanden de snelste en duurzaamste manier is om levensomstandigheden te verbeteren, niet alleen voor hen persoonlijk maar voor de gehele gemeenschap waarvan ze onderdeel uitmaken.

Meryl Streep gaat een stap verder en zegt over dit project:

"This film gives visual corroboration to knowledge we already have: educating women and girls has the most optimistic, positive effects on families, communities and economies worldwide. If to see it is to know it, this film delivers hope; reasonable, measurable, tangible hope that the world can be healed and helped to a better future."

De documentaire ging gisteren wereldwijd in première. Hieronder is de fraaie trailer te zien:



Girlpower in haar beste verschijningsvorm, wat mij betreft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten