Translate

donderdag 12 september 2019

Can’t have your cake and it eat

♪Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de glo-rie-ja, ín de glo-rie-ja. In de glo-rie-ja. Hieperdepiep? Hoera!♪ Vandaag is het de verjaardag van mijn liefje. Al op jonge leeftijd wist ze zich geen raad met cake; dat blijkt! Vroeger boden we elkaar nog weleens een reisje aan maar sinds we in een huis aan zee met ruim terras wonen, blijft de jarige liever thuis. De enige verandering met voorgaande jaren is dat ze deze keer niet koos voor paëlla’s van Chiringuito Ramon. Het plan van dit jaar was om hapjes uit eigen keuken te serveren en die op het zonnige terras te nuttigen. Ik vond dat prima. Het driegangenmenu werd bepaald, de lange boodschappenlijst opgesteld.

In de afgelopen dagen werd de weersvoorspelling voor de verjaardag somberder. De regenbuien namen in kans en omvang toe. Het werd tijd voor Plan B. We zouden hetzelfde feestmaal bereiden maar binnen serveren. We hebben immers genoeg ruimte voor een groot gezelschap in onze eetkamer. Totdat de Spaanse weerdienst ook dat in het water dreigde te gooien. We zouden tot 331mm neerslag per m2 kunnen verwachten in onze regio. Dat is bijna twee keer zoveel als het record van april jongstleden?! ¡Gota friá! Toen kregen we hier te maken met wateroverlast en lekkage in mijn kantoortje (via het dak van de buren).

Gisteren kwam de voorspelling dat vandaag op en langs de Middellandse Zee sprake zou zijn van een ‘medicane’, een mediterrane tropische orkaan. Je zou het een staartje van cycloon Dorian kunnen noemen. Onze gemeente stuurde burgers de boodschap vandaag binnen te blijven. Code Rood. We durfden het niet aan om vrienden onder die omstandigheden bij ons thuis uit te nodigen. Plan C trad dus in werking: we schuiven het feestje naar volgende week door. Dan kunnen we weer volop buiten zitten (als we het overleven). We zijn niet voor één gat te vangen. Het goede nieuws is dat hier dan nóg meer vrienden kunnen aanschuiven. Gelukkig waren alle kadootjes al in huis. Dat geldt echter niet voor de verjaardagstaart… Tja.

Mallorca kreeg vannacht de volle mep. Er viel in een nacht net zoveel regen als normaliter in een half jaar. Hier regende het aanhoudend maar we hielden het binnen kurkdroog. De storm lijkt zich hier nog niet te ontwikkelen. Wellicht ontspringen we de dans? Dat zou het beste kado zijn, volgens de jarige weervrouw.


A Birthday Workout

Hike across green Ireland,
bike the USA.
Backpack through New Zealand,
but don’t call it a day…

Do yoga in lovely Paris,
jump rope in Katmandu.
Avoid Italian pasta,
Well, maybe taste, but don’t you chew!

Climb atop Mount Everest,
do aerobics on China’s Wall.
Lift weights on Mexican beaches,
But honey, that’s not all…

Shake your booty with native dances
in Fiji and Bora Bora.
Move your body and exercise
Like you’ve never done befora.

Okay, that’s good - you’re finished,
now you can take a break.
You’ve finally burned enough calories
To have your birthday cake!

Joanna Fuchs


Geen opmerkingen:

Een reactie posten